Fristen for indstilling til Årets Læreplads 2019 er nået. Du kan indstille en læreplads igen i foråret 2020.

Årets Læreplads er en kampagne, hvor elever der dimmiterer som landmand, kan indstille deres læreplads/virksomhed til at deltage i konkurrencen om at blive kåret til “Årets Læreplads”. Landbruget er fyldt med gode fortællinger om læremestre, ledere og kolleger der på attraktive arbejdspladser gør en fantastisk indsats for at lære den nye generation af landmand håndværket som en del af praktikken i landbrugsuddannelsen – det vil Asmildkloster Landbrugsskole med Årets Læreplads lyse på!

Elever der dimitterer som landmand fra HF2 EUD og Hf2 EUX kan indstille deres læreplads.

Kriterierne for indstilling til årets læreplads er:

Fagligt:

Hvad har du lært som lærling/elev? Nævn gerne konkrete opgaver og forklar, hvordan de adskiller sig fra det, man lærer på landbrugsskolen?

Er der styr på sikkerheden når du arbejder og har du fået den nødvendige oplæring og vejledning så du kan arbejde sikkert og trygt og forebygge farlige situationer når du er på arbejde?

Giver din læreplads sig tid til at du i praktikken lærer det du skal og gerne mere til?

Kollegialt:

Hvordan er dit forhold til de andre medarbejdere/kollegaer? Bliver du inddraget i de sociale begivenheder på arbejdspladsen, spiser I frokost sammen mv.?

Hvordan er tonen på din arbejdsplads? Taler i ordentligt til hinanden og er der en god omgangstone? Er der en positiv stemning og kan du som elev få hjælp når der er behov for det?

Ledelse/vejledning:

Hvordan sikrer arbejdspladsen, at du lærer, hvad du skal? Ligger der en detaljeret plan fra starten eller klares det undervejs?

Er der klare forventninger til dig og din indsats når du er på arbejde og oplever du at din læremester “går forrest” i arbejdet når der er brug for det?

Giver din læremester / leder dig ansvar, så du “kan vokse med opgaven”?

Giver din arbejdsplads dig anerkendelse og feedback så du bliver dygtigere og lærer nyt?

Lyttes der til dine ideer og input og hvis de er “gode” bliver ideerne så brugt til at lave forbedringer på arbejdspladsen?

Socialt:

Har du haft særlige udfordringer i forhold til at finde en praktikplads – familiemæssige, personlige problemer – og hvordan har arbejdspladsen forholdt sig til det?

Er din læreplads engageret i dig som ung? Spørges der til hvordan der går på skolen under skoleophold og der interesse for hvad du laver når du ikke er på arbejde?

Jeg er så stolt af at han er min læremester, for ikke bare i stalden, kan han lære mig noget, men også om hvad livet kan byde på af forhindringer

Sådan gør du!

Som elev på Hovedforløb2, kan du indstille din læreplads til Årets Læreplads. Det gør du ved at udfylde formularen nedenfor og trykke på “SEND”.

Din læreplads ved ikke noget om indstillingen, kun Asmildkloster Landbrugsskole modtager din indstilling.

Kig på “kriterierne” ovenfor – de er gode at tage med i din indstilling.

Kåring – den 27. juni 2019

Kåring af årets læremester sker på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg den 27. juni 2019.

Vinderen vælges blandt de af eleverne indstillede lærepladser. Den endelige vinder kåres af et udvalg bestående af de 2 elevrepræsentanter i Asmildkloster Landbrugsskoles bestyrelse samt Asmildkloster Landbrugsskoles forstander.

Er du i tvivl om noget – så ring til os på telefon 6054 2522.