Grundforløb og 1. hovedforløb for elever med HF, HTX, HHX og STX

Er du student eller har anden relevant baggrund, kan du også blive landmand – og det endda med en raketstart. Du starter på et afkortet forløb til landmand og starter med grundforløbet og Hovedforløb 1 i en kort version.

Grundforløbet begynder med en kompetenceafklaring af eleven for at sikre, at eleven vil kunne gennemføre grundforløbet  “student”.

Forløbet indeholder såvel teoretiske som praktiske øvelser i mark og stald.

Eleven skal i løbet af de første 8 uger opnå en uddannelsesaftale for at kunne gennemføre uddannelsens 1. hovedforløb.

Modellen for forløbet er:

Der er givet merit for 12 ugers grundforløbsundervisning, heraf 2 ugers grundfag i biologi.
Der er givet merit for 8 ugers 1. hovedforløbsundervisning, heraf 1 uge økonomi, 2 uger naturfag, 1 uge engelsk, 1 uge kommunikation og samarbejde.
Kørekort til min. traktor forudsættes.
De første 8 uger ( kræver at man opnår kompetence på grundforløbet ):
Førstehjælp, arbejdsmiljø samt brand 36 timer, husdyr og markpraktik 60 timer, planteavl 38 timer, mark og maskiner 42 timer og afsluttende projekt / prøver 20 timer.

Hovedforløb, de næste 8 uger ( kræver at man opnår kompetence på 1. hovedforløb ):
Plantesundhed ( delprøverne 1 og 4 ) 37 timer, plantedyrkning 52 timer, husdyr 52 timer, maskiner og værksted 52 timer, valgfrit speciale 52 timer samt afsluttende projekt og prøve 24 timer.

Du kan have en uddannelsesaftale med en læremester i hele forløbet eller få SU de første 8 uger. Herefter skal du have en uddannelsesaftale med en læremester for at kunne fortsætte på uddannelsen.

Kontakt studievejleder Elin Maagaard for yderligere information.