Viborg – Landbruget viser vejen og tager ansvar for uddannelse af den næste generation. Landmænd i Asmildkloster Landbrugsskoles område, slår ny rekord med 200 indgåede uddannelsesaftaler i 2016.  Aldrig tidligere har landmændene indgået så mange uddannelsesaftaler.

Mange unge ønsker en uddannelse i Dansk landbrug, således har landbrugsskolerne på landsplan oplevet vækst i elever de seneste år – og landmændene møder de unges efterspørgsel med flere praktikpladser, i hvert fald i Asmildkloster Landbrugsskoles område, som spænder fra kyst til kyst på tværs af Jylland og en radius på 100 kilometer omkring Viborg

Med erhvervsuddannelsen til landmand, er der gode muligheder for at starte karrieren hos en arbejdsgiver med løn og kollegaer, når grundforløbet er gennemført. Det er attraktivt for unge mennesker, der vil sikre sig de bedste vilkår for gennemført uddannelse og en fremtid med mange muligheder for job- og videreuddannelse.

200 uddannelsesaftaler i 2016, mod 177 i 2015 er en stigning på hele 13 %.  ”Det betyder alt for et erhverv og en uddannelse, at arbejdsgiverne tager ansvar for at ansætte elever og give dem en god og lærerig praktik. Landmænd i Asmildkloster’s område viser handling – de vil uddanne fremtidens arbejdskraft – tallene taler klart sprog” siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen og han fortsætter; ”Der skal etableres praktikpladser i landbruget – uddannelsen skal gennemføres hos en landmand, da der ikke er mulighed for skolepraktik. Attraktive praktikpladser er nødvendigt for at tiltrække kompetente unge, der kan medvirke til at udvikle et landbrug i forandring og dem får vi brug for i fremtiden”.

Praktik i udlandet – også en mulighed

Landbrugselever er nysgerrige og udforsker gerne fremmede himmelstrøg i jagten på faglige udfordringer og oplevelser. Således udgør praktik i udlandet 4 procent af de indgåede uddannelsesaftaler. Praktik i udlandet viser mangfoldigheden og mulighederne i erhvervsuddannelserne – noget der ikke findes på samme måde i andre ungdomsuddannelser.

Arbejdsgivere i bl.a. USA, Canada, Australien og New Zealand, står klar til, at modtage de eftertragtede danske elever. ”Udlandsopholdene modner i den grad de unge mennesker og giver oplevelser for livet, det bliver helt sikkert, at flere elever vil benytte de muligheder for udlandspraktik, som en erhvervsuddannelse giver.” spår forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

Se mere på: www.asmildkloster.dk

Du finder pressemeddelelse og pressemateriale her: https://www.asmildkloster.dk/?page_id=1252

For yderligere information kontakt forstander Lars Møgelbjerg Andersen, 8667 3222 eller mobil 6054 2522. En mulighed er også la@asmildkloster.dk