Asmildkloster Landbrugsskole har ansat ny forstander

En af Danmarks største landbrugsskoler Asmildkloster i Viborg har fået sat navn på skolens nye forstander. Det bliver Lars Møgelbjerg Andersen, som afløser Keld Mikkelsen, der ønsker at give stafetten videre efter 10 år gode år på Asmildkloster.

Lars Møgelbjerg Andersen bliver budt officielt velkommen på skolen ved en reception fredag den 4. januar 2013 fra klokken 14.00 – 16.00, hvor elever, ansatte, samarbejdspartnere, praktiklandmænd og venner af skolen er indbudt.

Lars Møgelbjerg Andersen er 44 år, bor i Bruunshåb, to km fra landbrugsskolen, med sin hustru og tre børn. Han har de seneste seks år været selvstændig virksomhedskonsulent, og de seneste tre med fokus på blandt andet Landbrugets Lederuddannelser, hvor han har undervist i ledelse, projektstyring, organisation og strategisk lederskab.

”I flere år er jeg kørt forbi Asmildkloster på vej på arbejde og har altid tænkt, at det er en spændende og veldrevet skole med en rigtig god størrelse. Her kan man som forstander både tænke i strategisk ledelse og udvikling og samtidig være med til at føre det ud i praksis. Min forholdsvis begrænsede erfaring med landbrug, bliver opvejet af den store ledelseserfaring jeg har med. Jeg har arbejdet meget med at udvikle mennesker, som er yderst vigtigt, når man skal have en videns-virksomhed som en uddannelsesinstitution til at fungere og udvikle sig. Jeg er meget interesseret i læring, og måske vil vi fremover kunne se nye tilgange til undervisningen her på stedet. Men først skal jeg lige stikke en finger i landbrugsjorden, og have udvidet netværket,” siger Lars Møgelbjerg Andersen.

Fra 60 til 150 årselever

Samtidig siger skolen farvel til den nuværende forstander Keld Mikkelsen, som har siddet i chefstolen siden 2001 og det med betragtelig succes. Formand for skolens bestyrelse Søren Rasmussen, har kun rosende ord til overs for den afgående forstander.

”Der er virkelig sket noget på landbrugsskolen i Viborg de seneste 10 år, hvor Keld har stået i spidsen. Da han startede var der ca. 60 årselever samt en meget stram økonomi, og der var udfordringer med at få tiltrukket flere elever til skolen. Kelds vision var dengang, at skolen skulle fremstå som et spændende sted, hvor man kunne lære noget, have gode kammerater i faste rammer med frihed under ansvar. Det synes vi er lykkedes rigtig godt, hvilket også kan aflæses på antallet af årselever, der er steget jævnt fra 60 til godt 150 i dag. I samme periode er økonomien gået samme vej som elevtallet, og det er op. Keld har drevet butikken flot med stigende overskud, efter at der er både investeret og afskrevet, sådan at vi i dag ligger helt i top inden for branchen. Bestyrelsen og vores nye forstander Lars Møgelbjerg Andersen er nu klar til at bygge videre på dette solide fundament, som Keld har rigtig stor ære for,” fortæller Søren Rasmussen.

Keld Mikkelsen har været nyskabende i sin tilgang til udviklingen af landbrugsskolen. En landbrugsskole har ikke de samme muligheder for at udbyde uddannelser inden for andre fag. Derfor har Keld Mikkelsen været med til at skabe nye spændende uddannelser inden for branchen. Sådan at der i Viborg i dag udbydes hele paletten af de kendte moduler i landbrugsuddannelsen samt EUX landbrug, som er udviklet på skolen. ”Dette har virkelig været med til at sætte Asmildkloster på landkortet som en nytænkende skole,” understreger Søren Rasmussen.

Lars Møgelbjerg Andersen starter i sin nye stilling med rygsækken fyldt op af ledelseserfaring. Han har en bred erfaringsmæssig baggrund med ledelse og uddannelse fra flere forskellige erhverv, som fx Forsvaret, Post Danmark, AMU-Center Midtjylland og Erhvervsakademi Viborg. ”Jeg ser frem til at skulle deltage i uddannelsen af innovative iværksættere, som landmænd jo er. Asmildkloster er i mine øjne en helstøbt uddannelsesinstitution, hvor vi både har grunduddannelsen og lederuddannelserne samme sted, det er virkelig spændende,” påpeger han.

 

Yderligere oplysninger kontakt:

Lars Møgelbjerg Andersen, ny forstander på Asmildkloster Landbrugsskole fra 1. jan. 2013.

Telefon: 60 54 25 22

Søren Rasmussen, formand for bestyrelsen på Asmildkloster Landbrugsskole

Telefon: 20 74 09 01