Stor interesse for at købe storkereder produceret af landbrugsskoleelever.

Norddjurs Kommune har netop købt 5 storkereder af Asmildkloster Landbrugsskole. Storkerederne er produceret af skolens grundforløbselever, som et led i deres uddannelse. En del af grundforløbet er, at eleverne skal opnå forskellige færdigheder på skolens nyrenoverede og moderne værksted.

Eleverne er meget entusiastiske omkring produktionen af storkerederne. Det giver god mening for eleverne, at deres øvelser og undervisning er realistisk og det de producerer har en værdi, siger skolens souschef Lars Mogensen.

Storken – nationalt symbol

Storken har tidligere ynglet i stort tal i Norddjurs, men siden 1965 har der ikke været ynglende storke på Djursland. Storken har været kendt i Danmark i flere hundrede år, og har gennem tiden været et nationalt symbol.
Norddjurs har attraktive våd- og naturområder I Norddjurs Kommune har vi de seneste år skabt nye vådområder med en stor rigdom af insekter, frøer, mus og andre fødemuligheder, som storkene foretrækker i deres fødevalg, fortæller kommunes miljømedarbejder Peter Holm.

Synlighed

En af rederne skal sættes op på Gl. Estrup Landbrugsmuseum. Når vi i slutningen af maj måned deltager i Landbrugsmessen på Gl. Estrup håber vi at kunne se, at der bor et storkepar i reden, siger souschef Lars Mogensen.
På billedet ses nogle af Asmildklosters elever, souschef Lars Mogensen samt Peter Holm og Flemming H. Nielsen fra Norddjurs Kommune

Tagged with →