Onsdag den 13. januar 2021 blev restriktionerne for nedlukning af Danmark forlænget til den 7. februar 2021.

I denne periode foregår al undervisning som online undervisning med ganske få undtagelser, der udmeldes til det enkelte forløb/elever.

Elever der skal starte deres skoleforløb i perioden (Gf2 og Hf2) er orienteret pr. brev i e-boks om deres opstart.

I det følgende vil vi fortælle hvad det konkret betyder for elever på Asmildkloster Landbrugsskole – Læs derfor hele beskeden!.

Eksamen Produktionsledere og Agrarøkonomer – Retningslinjer

Se retningslinjer for eksamen – er også sendt direkte vi UDDATA+

Afhentning af ting på værelse

Elever kan afhente ting og sager på deres værelse under benyttelse af værnemidler og hensyntagen til retningslinjer (fremgår af skiltning). Umiddelbart når ærindet er udført forlades skolen.

Undervisning & Tændt kamera

Skolen og kostskolen er med dagens beslutning lukket ind til videre for alle til og med søndag den 7. februar 2021.

Alle elever deltager i Nødundervisning – Online via Teams jf. skema der fremgår af UDDATA+.

Der udsendes yderligere information til alle elever via UDDATA+ og til nogle elever via E-boks.

Ligesom undervisning på skolen kræver en indsats, så gør Online undervisning det også. Både for undervisere og dig som elev.

At gå i skole Online kræver det samme som når du er på skolen. Du skal have en god nattesøvn, spise morgenmad, skal ud af sengen, du skal være vågen, være frisk og til stede, du skal være koncentreret ellers lærer du for lidt eller måske slet ikke noget.

Det er dejligt at se og høre at mange gør sig umage med at få det bedste ud af situationen. At holde fokus på det der virker og at få det bedste ud af Online undervisning er vigtigt og så huske at hjælpe andre på vej og selv spørge hvis der er noget der er svært – så når vi alle langt.

Hæng i – også online – FORDI at online undervisning kan blive dagligdagen i et stykke tid endnu.

Når vi er fysisk på skolen, ser vi alle hinanden – Vi ønsker at det samme sker når vi er Online. Online undervisning uden kamera tilsluttet svarer til at gå ind i en klasse med en pose over hovedet. Eller blive væk fra klassen. Især i denne tid har vi brug for fællesskabet og Online virker det godt når vi kan se hinanden.

Vi har derfor et krav om at dit kamera er tændt når du har online undervisning.

Er dit kamera slukket i online undervisning, vil det blive registreret som udeblevet og dermed som ulovligt fravær, på samme måde som hvis du ikke er til stede på skolen når der er undervisning.

Er du i en uddannelsesaftale betyder ulovligt fravær, at din arbejdsgiver ikke modtager lønrefusion for dit skoleophold og arbejdsgiveren kan vælge at trække dig i løn.

Du kan bruge denne uge til at få dit webkamera støvet af og til at virke og fra på mandag den 11. januar 2021 har vi en forventning om at du og vi alle mødes til undervisning online med kameraet tændt.

Betaling for kostskoleophold

Elever der er på SU og som kan/er optaget på skolehjem vil få 90 % af deltagerbetalingen retur under nedlukningen, hvor der ikke er adgang til skolehjem/kostafdeling.

En afregning / opgørelse heraf vil ske ca. 14 dage efter afsluttet skoleophold.

Testning inden eventuel genåbning

Vi ønsker ved mulig opstart efter den 8. februar 2021, at starte med en ”smittefri skole”, derfor;

Alle elever og kostskoleelever på Asmildkoster bedes blive testet torsdag den 4. februar eller 2021 eller fredag den 5. februar 2021. Derfor opfordrer vi eleverne til at booke en tid til PCR-test denne dag. Elever kan møde ind såfremt de er testet “negativ”, er symptomfrie og naturligvis forudsat at skolen genåbnes.

Hvis alt går vel og smittetryk og antal smittede reduceres, håber vi at vi kan genoptage skoledrift med fysisk tilstedeværelse mandag den 8. februar 2021.

I skal alle være opmærksom på at der kan komme nye meldinger fra Statsministeriet primo februar 2021. Hvis der bliver ændringer til det her beskrevne vil I høre fra os via UDDATA+ eller E-boks.

Hvis vi har overset noget eller ovenstående giver anledning til spørgsmål, så kontakt souschef Lars Mogensen 40474124 eller forstander Lars Møgelbjerg Andersen 60542522.