Af Emil Dollerup, Jonas Henriksen og Per H Nielsen

Vi er 27 elever, der er startet på denne nye moderne, og ikke mindst spændende uddannelse. Kort sagt er det en kombination af en gymnasial- og en landmandsuddannelse, hvor der hele tiden er fokus på vores interesse for landbrug, og det der med historie, religion og andre, for landbruget, irrelevante fag er skåret fra. Det kan til tider virke ligegyldigt at have engelsk, men kigger man frem i tiden er der jo ingen tvivl om, at globaliseringen stiger, og at der dermed vil være færre og færre manualer, der er på dansk. Vores sammensætning af fag på gymnasiet giver samtidig mulighed for videreuddannelse på universitetet.

Der er kun en ting at sige: Det er for fedt at uddanne sig sådan som os her i Viborg! Vi hygger os og finder på alt muligt spændende, og vi sidder sjældent stille. Udover vores to ugentlige lektie timer, er der ingen planer for vores fritid, så med stor lyst til at få mere viden, tager vi på gårdbesøg hos hinanden, besøger maskinforhandlere, og tager diskussioner om alt fra traktorer til økonomiske muligheder.

Går på to skoler
Vi er i den specielle situation, at vi går på to forskellige skoler, så vi skulle falde til to nye steder, samtidig med at vi er ”flyttet” hjemmefra. I starten skulle vi lige vænne os til det specielle med at være på to forskellige skoler, men med dygtige lærere og de store forhold både på gymnasiet og Asmildkloster, har starten på vores nye uddannelse været som smurt i olie.  Efter at vi har vænnet os til det, så kører det bare.

Vi har lavet en masse spændende ting. Blandt andet har vi været på Foulum og tage vandprøver for at finde ud af noget med kvælstofudledningen. Ekskursionen til forskningscentret Foulum, var en del af både kemi, som vi har på gymnasiet og biologi som vi undervises i på landbrugsskolen. På besøget udførte vi forsøg, som skulle bruges til en større samlet rapport, som omfattede begge fag hvad angår kvælstof.

Kommunikationen mellem landbrugsskolen og gymnasiet har været god, og de har gjort meget for at vi skulle falde ordentligt til, og det er i den grad lykkedes. Vi fungerer super godt som klasse, og har det fantastisk.

Vi kan kun sige en ting, det er en fantastisk uddannelse!