Et praktikophold i udlandet er ikke bare en stor oplevelse, det kan også have stor betydning for din fremtidige karriere.

Hvis du overvejer at tage et praktikophold i udlandet, har vi et bredt netværk, der dækker det meste af verden. Du kan kontakte Asmildkloster Landbrugsskoles studievejledere for yderligere informationer.

Hvis du er elev på en landbrugsuddannelse, kan du opnå rejsegodtgørelse og lønkompensation til ophold i udlandet. Det gælder også i de lande, der traditionelt er størst interesse for, herunder Australien, New Zealand, USA og Canada – men ordningen gælder hele verden.

Kravet er, at du har en uddannelsesaftale med en dansk læremester (landmand), der godkender, at du – som en del af din praktik til landbrugsuddannelsen – tager et ophold i udlandet på mindst 3 måneder og maksimalt 19 måneder. Du kan tage et ophold i udlandet uden en uddannelsesaftale, men så får du ikke lønkompensation via AUB (Arbejdsgivernes UddannelsesBidrag).

Har du ikke praktikplads og uddannelsesaftale, kan det stadig lade sig gøre at komme i praktik i udlandet. Så er der tale om en skoleudsendelse, og her betaler AUB under skoleophold.

Se videoen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der kort fortæller dig om praktik i udlandet:

Vil du søge om legat til din praktik i udlandet, kan du søge i Legatbogen – her. Her finder du en oversigt over alle fonde og legater i Danmark.
Vi kan også henvise til Fruervadgårds Mindelegat, som du kan se – her. Der er ansøgningsfrist i januar og oktober.
Herudover har FashionForest-legatet netop åbnet for ansøgere. Det er bl.a. et legat for studerende eller forskere inden for landbrug, som brænder for at studere, forske eller arbejde i udlandet. Se mere her.