tage 1. spadestik.

På Asmildkloster Landbrugsskole blev der fredag den 27. november 2015 taget 1. spadestik til skolens nye byggeri af elevværelser, fritidsfaciliteter, fitness, idrætshal, administration og undervisningsfaciliteter – det hele klar til brug i januar 2017.

Elevernes byggeri

Asmildkloster Landbrugsskole bygger for eleverne og derfor var det helt naturligt, at EUX-elev Stine Høgh, Grundforløbselev Christian Brus Bengtsen og Virksomhedsleder-studerende Steffen Overgaard tog det først symbolske spadestik til det nye byggeri – hele 3 originale spader måtte i brug til formålet.

Investering i fremtiden

  1. spadestik blev taget sammen med skolens elever og medarbejdere, hvor formand for skolens bestyrelse Søren Rasmussen, kunne berette om de mange planer og det enorme arbejde der er investeret i, at Asmildkloster nu kan sætte spaden i jorden og udbygge Danmarks bedste landbrugsskole. En landbrugsskole der fremadrettet vil være en del af byen, landet, erhvervet og ikke mindst medvirke til, at Dansk Landbrug på alle områder og niveauer kan få uddannet dygtige Landmænd der kan drive og udvikle Dansk Landbrug.

Længe undervejs

Planerne for udvikling af Asmildkloster Landbrugsskole har være undervejs længe og udmøntede sig i 2014 i en helhedsplan der nu realiseres. På kanten af sø-beskyttelseslinjerne mod Sønder- og Nørresø vil nye bygninger skyde op i respekt for den gamle smukke hovedbygning fra 1908. Nyt og gammelt vil sammen markere, at visionen der i 1908 drev Asmildkloster Landbrugsskole frem i Viborg frem nu kan fortsættes og fornys.

Der skal festes flere gange undervejs

Og så, ses der frem til først rejsegilde og ikke mindst et brag af en indvielsesfest i foråret 2017, hvor alle fra land og by inviteres, til at fejre Asmildkloster og de nye rammer – ”det kommer ikke til at gå stille af” slutter forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

Tagged with →