Historisk mange ”Landbrugshåndværkere” på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg –

Dette markeres med et nyt tiltag; Inspirationsforum by Asmildkloster

Viborg: 111 elever dimitterer som landmand fra Asmildkloster Landbrugsskole til juni 2019 – dette kombineret med en ny årgang på 99 elever på Gf2 EUD og EUX i dette forår giver historisk mange elever, optimisme og tro på fremtiden på landbrugsskolen ved søerne i Viborg.

Samtidigt er det en god anledning til at dyrke fællesskabet på Asmildkloster med en ”Kongres-Dag” med god inspiration og god forplejning – Inspirationsforum by Asmildkloster er derfor en realitet og løber af stablen første gang tirsdag den 19. marts 2019.

”Landbrugshåndværkerne” på Asmildkloster Landbrugsskole arbejder allerede med mange specialer, de arbejder med økologisk og konventionel landbrugsproduktion, de arbejder med nicheproduktion og specialproduktion. Nogle arbejder med uddannelse af nye elever i landbruget og nogle arbejder med ledelse på forskellige niveauer. Mange har allerede deres første CVR-nummer og er i gang med livet som iværksættere.

”Godt håndværk kombineret med gode ideer og evnen til at handle skal gøre at vi som land og erhverv kan hamle op med de bedste i resten af verden, når det gælder ansvarlig produktion at gode råvarer til sultne munde”, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen ”og her er Inspiration til egen videre udvikling og karriere kombineret med den gode og bæredygtige ide en del af vejen” fortsætter han.

Inspirationsforum by Asmildkloster skal understøtte og Inspirere skolens elever til at tage udfordringen op.

Deltagerne er skolens elever (de der er på skoleophold) og skolens undervisere samt de indlægsholdere og samarbejdspartnere som har valgt at engagere sig i Inspirationsforum.

Ideen er at vi skal inspireres – vi skal lade os tilskynde… Blive begejstrede… Blive nysgerrige… Vi skal undre os … Få ideer ….. ved at mødes med nogen om noget som vi ikke møder i undervisningen eller i vores umiddelbare hverdag i landbruget og i vores uddannelse på landbrugsskolen i Viborg.

Gode samarbejdspartnere har meldt deres ankomst og interesse for at give ud af det der inspirerer dem på deres vej. Vi er stolte af at så mange gode samarbejdspartnere og aktører vil være med og da Inspirationsforum by Asmildkloster vender tilbage i 2020 er der plads til både nye og flere.

Temaerne på dette års Inspirationsforum er; forbrugertrends, karriere, iværksætteri og nye veje at gå i fremtiden…..

Med til at folde temaerne ud er;

Viborg Egnens Erhvervsråd, Landbrug og Fødevarer, Økologisk Landsforening,  Ausumgaard, Danish Farmers Abroad, LandboNord, GoforLocal og en række iværksættere og unge landmænd står også klar, feltet tæller her; Thomas Bertram (Bertram Landbrug), Anders Nygaard Pedersen (Ausumgaard) og Rasmus Sudergaard (Sudergaard Landbrug).

Sidst men ikke mindst så kigger hypnotisør Lasse Kvist forbi – Han vil underholde deltagerne ovenpå en god frokost og hvem ved – måske lidt hypnose også hjælper Inspirationen på vej.

Velkommen til Inspirationsforum og en anderledes skoledag og et årligt tilbagevendende event på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.

Faktaboks

Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg uddanner landbrugets håndværkere og ledere via Erhvervsuddannelsen til landmand som EUD eller EUX og via Landbrugets lederuddannelser Produktionsleder og Agrarøkonom. Hvert år starter 90-100 unge deres karriere i erhvervslivet på Asmildkloster Landbrugsskole og i alt er mere end 400 unge på vej igennem uddannelsen på skole eller i praktik i en landbrugsvirksomhed i Danmark eller Internationalt.

Landbrugsuddannelsen er Danmarks 7 største erhvervsuddannelse og dermed en af de foretrukne valg for unge der vil en karriere i erhvervslivet som håndværker, leder, iværksætter eller selvstændig.

Tagged with →