Per_Roed

Fakta om Per Roed:Alder: 28

Arbejde: Driftsleder i marken på et større svine- og planteavlsbrug.

Uddannelse: Produktionsleder -> Virksomhedsleder -> Agrarøkonom.

Fremtid? – Driftsleder og selvstændig landmand, hvis den rigtige mulighed opstår.

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Roed, uddannet Agrarøkonom på Asmildkloster i 2012

Hvad var dine motiver for at tage lederuddannelserne?

Jeg tog lederuddannelserne for at få de nødvendige kompetencer til en fremtid, som leder eller ejer af en landbrugsvirksomhed. Uddannelsen er min værktøjskasse, og jo mere uddannelse, jo flere værktøjer og dermed flere muligheder.

Hvad laver du i dag?

I dag arbejder jeg som driftsleder i marken på et større svine- og planteavlsbrug i Randers.

Hvad har du fået ud af uddannelsen?

Uddannelsen har givet mig stor indsigt i, hvad der skal til for at drive et landbrug i Danmark. Eftersom landbrugene er ved at få en størrelse, så de ikke længere ”bare” er landbrug men nærmere virksomheder. Netop det stiller krav til, at landmanden ikke blot er god til sit håndværk, men også har de rette kompetencer til at lede sine medarbejdere.

Det er svært at beskrive helt præcis, hvad jeg bruger uddannelsen til i dag, men den har jo indtil videre givet mulighed for at blive driftsleder. Et job som sætter mig i mange forskellige situationer, både inden for det praktiske arbejde men også den ledelsesmæssige del. Kort sagt har uddannelsen givet mig værktøjer til at udføre mit arbejde på en tilfredsstillende måde.

Hvorfor var Asmildkloster en god skole at tage sin uddannelse på?

Jeg har taget hele grunduddannelsen på Asmildkloster Landbrugsskole, og har altid været glad for at gå på skolen. Det gode sammenhold og den fantastiske beliggenhed midt i Viborg by, danner rammen om et godt studiemiljø. Det var derfor ikke et svært valg, da jeg skulle vælge, hvor jeg ville tage overbygningsuddannelsen, selvfølgelig på Asmildkloster.