Velkommen til landbrugsuddannelsen og Asmildkloster Landbrugsskole.

Og tak for at du har valgt at bruge dine næste 4 år på en erhvervsuddannelse som vil gøre dig klogere på landbrug, på verden og på dig selv.

Vi lover dig, at du ikke er den samme, når du går videre herfra.

Hvad er det egentligt for en uddannelse du skal starte på? Er det svært? Hvem er de andre? Er lærerne gode? Er du god nok? Kan du klare det?

Du er god nok – JA, ellers var du jo ikke blevet optaget – Og hvis du arbejder for sagen, bliver du endnu bedre.

God uddannelse er hvor du selv leder efter og finder svarene. Vi forventer ikke at du kan alt og har svar på alt. Vi forventer, at du er villig til at lære, lære af lærerne, af de andre elever på skolen, af bøgerne og af al den viden der er i landbruget og landbrugets institutioner.

Og vi forventer af dig at du tør spørge om alt. Også når du tror at alle andre ved bedre. Spørgsmål fører til nye svar og muligheder og gør dig klogere. Husk det.

Træk vejret dybt og glæd dig. Du mødes med unge, nogle du kender og andre du ikke kender – endnu. Du går ind i et fællesskab i klassen på årgangen, med de andre elever på andre skoleforløb og med alle de der vælger at bo på Asmildkloster.

Nogle af dem lærer du aldrig at kende, nogle vil blive dine bedste kammerater, nogle vil du dyrke din faglighed med og andre vil du feste og hygge dig med og enkelte vil du forbande langt væk. De allervigtigste vil du drømme om fremtiden med, udvikle dig med og måske ændre verden med.

Hvem der skal med på din rejse og hvad din rolle bliver, ved hverken du selv eller jeg.  Alle de andre der er mødt på skolen er ligeså nye og, nervøse som dig. Så tag en dyb indånding og se din nye skolestart som en mulighed for at lære, vokse og udvikle dig. Og for at lave fejl, stille dumme spørgsmål, misforstå opgaverne, bede om hjælp fra de andre i klassen og dine undervisere – og få det. I er ikke konkurrenter i kan sammen lære alt hvad i sætter jer for.

Du ved godt at det er hårdt at gå i skole, lære nyt og møde nye mennesker. Du ved også at der eksamener undervejs i uddannelsen og mange krav for at kunne fortsætte uddannelsen i praktik i landbruget og på næste uddannelsesforløb.

Du ved også at der er tørke i Danmark, at der er økonomiske udfordringer og at hverdagen på et landbrug er udfordrende og krævende.

Det betyder ikke at du skal føle dig presset og at fremtiden ikke er der. Din fremtid formes ikke af omgivelserne eller af karakterer. Det er de kvaliteter du bygger op gennem din tid på Asmildkloster og hos din læremester der gør det.

Det betyder ikke at dine eksamensresultater og karakterer er ligegyldige. Men det betyder at det er måden du går til arbejdet på der er det vigtigste gennem din uddannelse og dit liv.

Er du vedholdende, optimistisk og tager ejerskab er det godt. Er du også nysgerrig, videbegærlig, risikovillig, ordentlig, åben for fællesskabet og hjælpsom er det endnu bedre.

Det er godt at være lidt nervøs inden skolestart og glæde sig. Vi er også nervøse, ledere som lærere, administration, køkken og pedeller – og vi har endda prøvet der mange gange efterhånden. Vi har også spørgsmål; Hvordan er de nye elever? Kommer klasserne til at fungere godt? Har vi husket det hele? Vil eleverne noget? Og… ?

Men tag det roligt – Vi har sørget for rammene for din uddannelse. Bøgerne er klar, undervisning er planlagt og skal du bo på skolen er dit værelse gjort klar og fritidsaktiviteter er planlagt.

Det kommer til at kræve din indsats at høste udbyttet og få gevinsten. Hvis du vil, kan du høste viden, evner og få venner for livet.

Tag dig tid til at deltage i Introforløb, BootCamp, fritidsaktiviteter, aftenskaffe og hygge. Fællesskab og venskaber på Asmildkloster vil være med til at støtte dig gennem de næste år – så brug tid på det fra start.

Skulle du møde nogen på din vej der synes at du eller dine jævnaldrende har det for nemt eller kan og vil for lidt, så skal du vide at vi ikke deler den holdning.

Vi ser hvert år dedikerede, fagligt interesserede, modige og hjælpsomme unge på vores uddannelser på Asmildkloster og vi er stolte af at i vælger os. I tager stort ansvar og yder en kæmpe indsats i et udfordrende erhverv. Og så er I ikke de første der får kritik og skal høre på ”de gamles” brok. I er nysgerrige og vil mere på nye måder.

Tro på jer selv – yd en indsats og gør en forskel. Så vil i komme langt.

Vi glæder os til at se dig på Asmildkloster.

Tagged with →