For den glade læser kommer hilsenen også her med bogstaver;

Viborg fredag den 27. marts 2020,

Hej elever og forældre, læremestre hvis i lytter med på den hilsen,

Vi fik sendt jer alle godt og roligt hjem fra Asmildkloster – Tak for den fornuftige og gode måde i alle taklede det på.

I den her tid skal vi i landbruget, som vi altid gør vise hvad vi er lavet af.

Det er forår, solen skinner og der skal såes for at kunne høste – og så er der kommet et benspænd fra Corona-virus, både kan presse den enkelte landbrugsvirksomhed og som har lukket Asmildkloster ned.

En landbrugsskole er ikke bygget til at ligge stille og miljøet på skolen skal ikke være som en øde Ø – Vi glæder os i den grad til at vi får jeresliv og sjæl tilbage på skolen.

Skolen er lige nu lukket for alle jer og i undervises nu alle sammen hjemmefra, online og via de digitale hjælpemidler vi har til rådighed.

Jeres undervisere arbejder sammen og hver især hårdt for at give jer den del af undervisningen som er mest relevant og som der kan arbejdes med online.

Vores oplevelse er at I hænger i, I vil lære noget og i vil arbedje videre med jeres uddannelse. Ung som ældre elever er i på – det er godt og det er det der skal til for at lykkes.

Brug jeres undervisere, brug vores IT-service og brug for Mentor, SPS-støtte, lektiehjælp når i har brug for det – vi vil være der for jer alle sammen.

Nogen har spurgt mig; Er der undervisning i uge 14 – JA der er undervisning og der er lavet et skema til jer.

I Uge 15 som er påske ugen skal alle elever der har en uddannelsesaftale arbejde eller holde ferie efter aftale med deres arbejdsgiver. Elever uden uddannelsesaftale har undervisningsfri.

Er der undervisning i uge 16 – ugen efter påske – JA der er undervisning enten som i kender det online eller på skolen hvis denne åbnes efter påske – det ved vi dog ikke endnu.

Og Ja – i skal møde til undervisningen. Der laves fraværsregistrering og elever der ikke deltager får fravær, læremesteren får dermed ikke sin refusion for skoleopholdet og den enkelte elev der er fraværende kan opleve løntræk fra arbejdsgiveren.

En elev med stort engagement i planteavl har spurgt om nødundervisningen kan foregå fra en traktor.

Det kan det måske – men det anerkendes ikke som tilstedeværelse. At føre et køretøj og samtidigt være online med dialog, fremvisning på skærmen og afleveringsopgaver er lige lovlig optimisktisk – også for en plantespecialist !

Hvis jeres underviser siger til jer at gruppearbejder er OK – så betyder det online – det betyder ikke køb en røvfuld rundstykker og så lave fælles morgen buffet med krammerklask.

I må gerne mødes jf. sundhedsmyndighedernes udmelding og det er godt at mødes – Gør dog med ansvar for hinanden og jer selv.

Det korte af det lange er at det er vigtigt at i passer jeres skole. Nogen af jer skal til vigtige eksaminer og andre skal have vigtige standpunktskarakterer – derfor hæng i med læringen – især for jeres egen skyld.

I undervises forskellig og på flere skoler. Der kan derfor være små forskelle – nogen er meget online via Teams, nogen er online og arbejder med egne opgaver som skal afleveres og nogen af jer følger både undervisning på VGHF og Asmildkloster. Vi ved det er en udfordring og koordinerer tæt. I skal også her huske at I er i skole. Det er flot og prisværdigt hvis i kan give en hånd med ude i landbruget samtidigt, husk dog at skolen er prioritet 1 i denne tid, når i er i praktik er arbejdet prioritet 1.

Hf1 EUX og HF2 EUX/EUD skulle have været på studieture. Disse er naturligvis aflyst. Tiden der skulle bruges på studietur bruges i stedet på nødundervisning.

Vi er i gang med at reducere omkostningerne til studieture mest muligt. Når vi har et overblik vender vi tilbage til de enkelte hold – det tager lidt tid, så vær gerne tålmodige.

Hvis i får brug for os så tag kontakten dagligt via jeres undervisere.

Har i brug for at hente noget på skolen er det helt OK – i kan bruge jeres chip til at komme ind og der er også et nødberedskab af medarbejdere på skolen.

Tak for jeres store indsats i denne uge – vi ser frem til næste uge og en fortsættelse af den gode indsats.

Og glæd jer så til påske ugen hvor der kan slappes af med lidt arbejde eller påskeægsspisning.

God weekend ønskes af alle fra Asmildkloster Landbrugsskole